De voordelen van handmatig schrijven op een rijtje

iphone 12 max hoesje

De digitalisering van de samenleving is de afgelopen tien jaar duidelijk te voelen. In slechts enkele jaren tijd is heel veel veranderd. Momenteel leren kinderen al vanaf groep 1 hoe ze op een tablet werkjes kunnen maken en moeten er echt schrijflesjes worden ingepland om de fijne motoriek niet te vergeten. Hoewel schrijven op een laptop, computer, smartphone of tablet helemaal van deze tijd is, moeten we niet vergeten dat handmatig schrijven ook heel belangrijk blijft voor de ontwikkeling. Bovendien biedt dit talloze voordelen. Een vulpen kopen bij pwakkerman.com doe je dus niet alleen om aan je schrijfkunst te werken, maar ook om van verschillende voordelen te kunnen profiteren. Benieuwd wat handmatig schrijven voor jou kan betekenen? Wij hebben de talloze voordelen kort op een rijtje gezet.  

Beter handschrift 


Doordat mensen steeds minder handmatig zijn gaan schrijven, begint ook het handschrift slechter te worden. Natuurlijk zal je schrijven met een parker bij Pwakkerman nooit echt verleren, maar het is duidelijk te zien dat het handschrift minder mooi en duidelijk wordt zodra er minder geschreven wordt. Oefening baart kunst. Pak daarom iets vaker een pen en begin met schrijven. Al is het maar een kort boodschappenlijstje, dat is toch weer even voldoende om je hersenen aan het werk te zetten. 

Het is belangrijk dat je handschrift duidelijk blijft. Er zijn immers altijd wel situaties te bedenken waarbij je toch een handgeschreven brief of kort berichtje moet schrijven. Denk bijvoorbeeld aan een absentiemelding voor je kind, een lief briefje voor je partner of simpelweg een aantekening als je je smartphone bent vergeten. 

Prikkel het geheugen 

Heb jij de laatste tijd echt het idee dat je geheugen een zeef is? Of enorm veel moeite om aantekeningen tijdens vergaderingen of colleges te verwerken? Dan is de kans groot dat je dergelijke zaken via de laptop of smartphone opschrijft. Helaas prikkel je hierbij niet beide hersenhelften. Daardoor loop je het risico dat je dingen wel opschrijft, maar deze niet echt opslaat in je hersenen. Het gevolg? Dubbel werk! Want na het snel tikken van de aantekeningen moet je alsnog alles opnieuw doorlezen om te onthouden. 

Ga daarom op zoek naar een mooie pen bij pwakkerman en zet beide hersenhelften tijdens het schrijven aan het werk. Hoewel je een stuk minder snel bent wanneer je dingen simpelweg opschrijft, zal je wel merken dat je geheugen hierdoor met sprongen vooruit zal gaan. 

Oplossingsgericht werken

Iedereen kent het wel. Je bent aan het brainstormen over een bepaalde opdracht en plotseling loop je compleet vast. Alsof je hersens niet meer doen wat je zelf wilt. In dat geval is het belangrijk om alle beeldschermen uit te zetten en je hersenen te resetten. Met de Lamy vulpennen van Pwakkerman.com en een groot vel papier kun je vervolgens eenvoudig het probleem of de opdracht opschrijven en je zult merken dat het hierdoor gemakkelijker wordt om een oplossing te bedenken. 

Uit verschillende onderzoeken is immers gebleken dat de hersenen meer en beter geprikkeld worden tijdens handmatig schrijven. Hierdoor ben je niet alleen in staat om je beter te concentreren en goed te onthouden, maar ook om wat oplossingsgerichter te werk te gaan. Een Waterman pen bij www.pwakkerman.com kopen is dan ook in vrijwel alle gevallen een goed idee.