Tips bij het kopen van babykleding

Als je voor het eerst ouder wordt, of zelfs als je een doorgewinterde pro bent, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat winkelen voor babykleding. Het kan verleidelijk zijn om je te buiten te gaan en alles te kopen wat je ziet, maar geloof me als ik zeg dat baby’s heel snel groeien en je zult eindigen met een heleboel kleren die nooit gedragen worden. Hier zijn drie tips om je te helpen het meeste uit je winkeltrip te halen.

Blijf bij de basis

Baby’s hebben niet veel kleren nodig, zeker niet in de eerste maanden. Je wilt een aantal gemakkelijk te dragen artikelen zoals rompertjes, pyjama’s en body’s bij de hand hebben. Zodra je baby meer gaat bewegen, kun je broeken, shirts en truien toevoegen. Maar weersta de drang om alles in één keer te kopen – je kunt later altijd meer toevoegen als je baby groeit.

Ga voor kwaliteit boven kwantiteit. 

Als het om babykleding gaat, is het beter om minder artikelen te kopen die goed gemaakt zijn dan een heleboel goedkope kleren die na een paar keer wassen uit elkaar vallen. Zoek naar kleren van natuurlijke materialen zoals katoen die je baby comfortabel kan dragen en die goed blijven zitten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Kixx Online voor goede kwaliteit babykleding.

Denk nog niet aan stijl

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door hoe schattig een outfit is, maar bedenk dat baby’s hun kleren snel ontgroeien. In plaats van kleding te kiezen op basis van stijl, moet je je eerst richten op functionaliteit en comfort. Toch is er niets mis mee om hier en daar wat speciale outfits aan te trekken, maar ga niet te ver!